svētdiena, 2015. gada 26. aprīlis

Džeimss Rollinss "Melnais ordenis"

Vai ir vērts lasīt: NĒ!

Domāju, ka šis būs interesants tehnotrilleris, bet kaut kas tomēr pietrūka, lai atzītu to par lasīšanas vērtu. Protams, protams, ja liekas normāli hiēnu mutanti, kas spēj izvairīties no lodēm, tad gan patiks lasīt :).
Sākumā sižeta attīstība no diviem rakursiem bija tik attālināta, ka likās lasu divas vai pat trīs grāmatas. Tā tas turpinājās "tikai" pusi grāmatas. Vienīgais labums, ka šādas grāmatas lasās ātri.
Visinteresantākis likās pēcvārds, kas pamudināja parakāties internetā. Rezultāti mazliet izbrīnija apstiprinot autora vārdus grāmatas sākumā, ka patiesība var izrādities interesantāka par romānu. Pameklējiet "xerum 525", paskatieties bildītes, palasieties (lidojošie šķīvīši, alternatīvie "Manhetenas projekti", laika mašīnas, sazvērestības teorijas utt.). Dievs vien zina ar ko tik vēl nacisti nav nodarbojušies. Brīžiem liekas, ka viņi patiesi kādreiz ir bijuši par mata tiesu no pārlaicīga lēciena tehnoloģijās.
Kaut kādā brīdī nokaitīnāja nepārtrauktā lēkāšana uz citu sižeta līniju esošo apraujot ar t.s. "cliffhanger" - pašā interesantākajā brīdi. Man tas liekas vienkarši pārspīlēti samāksloti.
Ja tērējat laiku, tad labāk uz "xerum 525" meklēšanas rezultātiem Google, nevis pašu grāmatu.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru