ceturtdiena, 2012. gada 20. septembris

Sūzena Kolinsa "Bada spēles"

Vai ir vērts lasīt: JĀ!

Sieva man ilgi uzmācās ar šo grāmatu, bet es spītējos, jo domāju, ka tā ir līdzīga apnicīgajām vampīru grāmatām, kuras, lai cik aizraujošas būtu nu jau ir stipri par daudz. Beigās padevos un sāku lasīt. Sākumā tiešām likās neinteresants un paredzams sižets līdz brīdim, kad Katnisa (galvenā varone) tika parauta uz bada spēlēm.
Es tiešām nezinu, ko Sūzena lietoja, kad viņai ienāca galvā grāmatas koncepcija, taču man patika viņas domas lidojums.
Būtu bijis labāk, ja nebūtu tik daudz apmuļļāta galvenās varones jūtu neizlēmība, taču tas daudz netraucēja.
Katrā gadījumā šo grāmatu noteikti ir vērts izlasīt garajos ziemas vakaros kaut vai tāpēc, ka man ir cerība, ka kāds cits sapratīs, ko lietoja autore rakstot grāmatu un padalīsies par to šeit komentāros. Tīrā ziņkārība.

2 komentāri:

  1. Izlasīju visas trīs daļas, man patika. Patika doma par "nākotnes" pasaulēm, patika apraksti kas bija pietiekoši spilgti, lai cilvēkam ar fantāziju raisītos bildītes, un tai pat laikā nebija tik gari lai gribētos pāršķirts lappuses...

    AtbildētDzēst
  2. Galvenas lietas, kas kaitinaja, bija terpu apraksti, bezizejas situaciju risinasana ar peksniem brinuminiem, kas nokrit no debesim, virspuseji apraksti par fiziskam traumam, kuras tapat vien, bez brinumu klatbutnes butu letali, ka ari sievietes un viriesa ierasto lomu maina dazadas situacijas. Doma jau stastam interesanta, tacu es gaidiju ticamaku stastu, tiesi daudzo sapringto situaciju atrisinajumiem, piemeram - naza ietrieksanas galva noteikti citiem liktu nobeigties, bet te varone paliek varone un tikai noslauka asinis. Aizraujosi, bet man ka vairak uz realiem stastiem balstitas literaturas cienitajam, si gramata ne park patika.

    AtbildētDzēst