pirmdiena, 2012. gada 8. oktobris

Maikls Kraitons "Kongo"

Vai ir vērts lasīt: JĀ!

Ar interesi izlasīju šo grāmatu. Uzzināju jaunas lietas par mūsu radniecīgākajiem primātiem.
Apmēram puse grāmatas bija par galveno varoņu piedzīvojumiem džungļos. Īsi sakot - viegla un patīkama lasāmviela tiem, kam patīk piedzīvojumu grāmatas.
Protams, ka autors kā tehnotrilleru rakstītājs atkal ir iepiņķerējis visādas tehnoloģiskas pārgudrības, bet to var pieciest.
Viena no smieklīgākajām lietām bija "autentiskie" ziņojumi, kas ceļoja caur satelītu starp ekspedīciju un tās vadību. No ziņojumiem, kas bija vien dažus desmitus vārdu gari bija izmesti visi patskaņi, lai "taupītu dārgo satelīta laiku", tajā pat laikā caur to pašu satelītu tika stumdītas ar video nofilmētas bildes un skaņu ieraksti :) Bet visvairāk man patika, ka vairākkārt tika minēts ekspedīcijas galvenās dalībnieces datora atmiņas apjoms - 256K (256 kilo baiti) :D
Tiem, kas redzējuši filmu - kopīgais ar grāmatu ir sekojošais - galveno varoņu vārdi, tas, ka ekspedīcija devās uz Kongo meklēt dimantus un tas, ka prom no turienes tika tāpat kā grāmatā. Viss. Gan dalībnieku skaits, gan tas kā tie savācās vienā ekspedīcijā gan noslēguma detaļas - viss atšķīrās. Grāmata, protams, interesantāka.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru