ceturtdiena, 2012. gada 20. septembris

Maikls Kraitons "Andromēdas celms"

Vai ir vērts lasīt: Nē!

Teiksiet - dīvaina izvēle? Varbūt. Autora darbi ir vieni no pārdotākajiem Pasaulē. Tad nu metos meklēt viņa grāmatas, kas izdotas latviešu valodā. Bez šīs ir vēl pāris.
1973. gadā izdots "hi-tech" tehnotrilleris :D Bija jautri lasīt kā autors aprakstījis tā laika skaitļošanas mašīnas (nevis datora) "iespaidīgās" iespējas - "pašattīstošās fotoplates", "...uz ekrāna zaļš cilvēka siluets uz sarkana fona..." utt. Pa vidum pat bija skaitļojamās mašīnas pseido-grafiskās izdrukas, nu tādas, kurās ar burtiem un vienkāršām taisnēm mēģināts attēlot kaut ko grafisku! :D.
Daudz laika šī grāmatiņa nepaņēma. Tiesa autors ir pācenties spīdot ar savām zināšanām bioķīmijas un medicīnas zinātniskajos terminos, kas man nebija saprotami, kaut arī pats esmu ar zinātni uz tu. Cik palasījos Internetā, acīm redzot pats autors tajos tomēr orientējas.
Atmetot super novecojušos "augsto tehnoloģiju" aprakstus pats sižets sākimā šķiet gana saistošs. Spriedze tiek kāpināta, bet beigās - čiks. Pārāk vienkārši viss beidzās un, turklāt bez sekām. Palika iespaids, ka autoram apnicis rakstīt un viņš ātri nolēmis pabeigt stāstiņu.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru