piektdiena, 2012. gada 12. oktobris

Agata Kristi "Desmit mazi nēģerēni"

Vai ir vērts lasīt: JĀ!

Jau no sākuma centos cītīgi izsekot visām detaļām, zinot viltīgos Agatas Kristi darbus. No bērnības atcerējos viņas detektīvu ekranizācijas, kur beigās rādot kā tika pastrādāti noziegumi kļuva (šķietami ?) skaidrs, ka skatoties filmu pats varēja izsecināt, kurš ir vainīgais. Tagad gribēju to izdarīt lasot grāmatu.
Desmit personāži. Vairākas reizes šķīru grāmatu atpakaļ, lai saprastu kurš ir kurš. Pa vidu sabojāju lasīšanu, burtiski nejauši uzšķirot beigas un izlasot pēdējo vārdu šajā detektīvā, no kura kļuva skaidrs, kurš ir vainīgais. Taču, kad nogalināja šo vainīgo, atkal palika interesnati. Kā bija beigās, neteikšu :) Izlasiet paši! :D
Vienubrīd likās, ka tomēr ir pretrunas attiecībā uz īsto vainīgo, taču pārlapojot vēlreiz "aizdomīgās" vietas, es savas aizdomas veiksmīgi kliedēju.
Detektīvs nav garš, bet noteikti izlasīšanas vērts.

2 komentāri:

  1. Līdzīgi Jums arī es jau pašā sākumā centos izsekot, savā prātā salikt mozaikas gabaliņus, kurš? ko? kāpēc? utt varētu izdarīt. Grāmata tiešām ir izlasīšanas vērta, kaut vai tikai tāpēc ka vis ir izveidots loģiski un katrs solis ir atbilstošs un secīgs, ja tev ir detektīva ķēriens tad noteikti izsekojot visam sapratīsi kurš tad ir vainīgs.

    AtbildētDzēst
  2. Agatas Kristi detektīvromāni ir veci kā pasaule. Man mājās ir viņas grāmatu sērija - 21 grāmata, plus vēl atsevišķi izdoti romāni, kopskaitā ap 18. Tā kā esmu visus izlasījusi, tad varu teikt, ka viņai ir arī labākas grāmatas par nēģerēniem. Un, starp citu, ir ļoti laba Krievijā uzņemta filma pēc šis grāmatas, kur ļoti precīzi viss veidots pēc romāna. Filma tā arī saucas kā grāmata. Iesaku noskatīties.

    AtbildētDzēst