piektdiena, 2013. gada 29. marts

Aksels Munte "Stāsts par Sanmikelu"


Vai ir vērts lasīt: JĀ!

Aksels Munte ir tā saucamais modes ārsts Itālijas reģionā, kurš paralēli savai ārsta praksei uzcēlis greznu Tibērijas villu Kapri salā, kuras tapšanā, kā šķiet, piedalijušies un palīdzējuši paši svētie gari un Dievi.
Ar bagātās valodas palīdzību autors vilinoši aprakstījis Romas, Kapri, Anakapri un citu vietu burvīgās ainavas un varenos arhitektūras pieminekļus. Tādas dabas personifikācijas kā :"Pavēra plakstus kalnu ezers", grāmatas lasīšanu padara savādi interesantāku.
  Bet šī nebūt nav vienkārši iedvesmojoša grāmata topošajiem tūristiem/ ceļotājiem, jo daudzos patiesos stāstus caurvij ārsta redzējums uz slimajiem, nabagajiem un mirstošajiem pacientiem, kā arī allažā nāves (kā reālas būtnes) klātesamība. Tātad savā ziņā patīkams kontrasts!
Viena no morālēm ir glābt ne tikai cilvēkus, bet arī pienācīgi parūpētes par dzīvniekiem un neuzskatīt, ka mums ir pilnas tiesības dīvniekus masveidā nogalināt pārtikas ieguvei, jo taču paši dzīvnieki attiecībā pret mums tā nerīkojas, lai gan spētu. Otra morāle ir paraudzīties uz savu dzīvi un padomāt, vai tas laiks kas mums dots, tiek pavadīts pilnvērtīgi.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru